2010. augusztus 24., kedd

Ezek a hollandok

Szeptember elsején jön vissza Kínából a mentorom, így addig teljesem át tudom adni magam az adminisztrációknak, belemerülök a végtelenített levélfolyamokba, a maradék időmben pedig haszontalan dolgokat olvasgatok, illetve írogatok a blogra. Minderre kiváló helyszínül szolgál az irodám, ahol kortyolgathatom az ingyenes Choco delux-om, miközben Hossein a Ramadán apropójából csendesen emészti magát egész nap. Próbálna ő dolgozni, de ennyi energiabevétellel csak a Facebook és az iráni bulvár média nyomkodására futja. Még mielőtt megírnám, hogy milyen érdekességek is történtek a hétvégén, illetve, miként indul be lassan az egyetemi életem, had osszak meg egy tipikus holland életképet:

Mostanában meghívták a holland miniszterelnököt egy érettségi bálra, aminek az alcíme "izzó kerekek" volt, utalva egy speciális autóversenyre, ahol a cél a gumiabroncsok látványos elégetése különböző trükkös fékezéssel és kanyargással. A hangulat kedvéért az elnök a következő történettel indított (nem szó szerinti fordításban):
"Nemrégen találkoztam egy forma 1-es ismerősömmel, és beszélgetni kezdtünk az élet dolgairól. Elmesélte, hogy legutóbb, mikor szeretkezni készült a barátnőjével és előkészületként felhúzta a kondomot, a leány megállította, hogy nem szükséges, mert már szedi a tablettát. Ő ennek ellenére továbbra is ragaszkodott az óvszerhez. A lány nem értette, hogy mikor ilyen biztonságos a dolog, akkor ugyan miért áldozza fel a szabadság érzését?! Erre a pilóta egyszerűen annyit válaszolt, hogy mert szereti az éget gumi szagát!"
Kíváncsi lennék egy dakotás átiratra.

Leltározás közben találtam régi jegyzeteket, el nem küldött leveleket a 3 évvel ezelőtti kintlét hagyatékaiból. Meddő időszakokban szerintem ki fogok posztolni néhány arra érdemeset, egyrészt, mert még nem olvasta senki őket, másrészt jó újra felidézni, milyen is volt akkor az életem.

3 megjegyzés:

  1. ez beteg:)
    Ezt így lehozták az ujságok?

    VálaszTörlés
  2. Az újságról nem tudok, de a youtube-on fent van :). Egyébként mivel viccet idéztem tőle, kicsit kerekítettem rajta, de itt az eredeti, bárki megnézheti:

    http://www.youtube.com/watch?v=nlcOmThzkhg&feature=player_embedded

    VálaszTörlés
  3. En csak annyit szeretnek kerdezni, hogy annak ellenere, hogy nincsenek ekezetes betuim, meg irhatok kommenteket, nem?

    VálaszTörlés